Szűzpecsenye rétestésztában sütve hozzávalók:

70 dkg sertés szűzpecsenye

8 cl olaj

1 csomag rétestészta (készen kapható)

50 dkg sertéslapocka

1 kávéskanál pirospaprika

1 kávéskanál szegfűbors

1 kávéskanál köménymag

1 gerezd zúzott fokhagyma

Szűzpecsenye rétestésztában sütve elkészítése:

A szűzpecsenyét megtisztítjuk (a felületén lévő hártyát lefejtjük), sózzuk, borsozzuk, és kevés forró olajban elősütjük (2-3 perc).

A kolbászhúshoz a sertéslapockát ledaráljuk, a hozzávalókkal jól elkeverjük, sózzuk, borsozzuk. A sütőt 200°C-ra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.

A kihűlt, elősütött szűzpecsenyét 1 cm vastagon bevonjuk a kolbászhússal.

A rétestésztát laponként nyirkos konyharuhára tesszük úgy, hogy az egyes rétegeket olajjal megcsepegtetjük.

A kolbászhússal bevont szűzpecsenyét a tészta hozzánk közelebb eső részére tesszük, és a konyharuha segítségével feltekerjük. Olajjal megkent tepsire helyezzük úgy, hogy a tészta hajtása a hús alatt legyen. A tetejét is megkenjük olajjal, és az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.

Amikor elkészült, a tepsiből vágódeszkára emeljük ki, éles késsel felszeleteljük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc