Tandoori pulykaszárny hozzávalók:

4 darab levágott végű pulykaszárny

1 nagy üveg joghurt (370-400 ml)

1 kanál tandoori fűszerkeverék (tandoori csirke masala): koriander, édes- és csípős paprika, kömény, feketebors, gyömbér, kardamom, babér, édeskömény, szegfűszeg, fokhagyma, só.

zöld csípős paprika

egy fél citrom leve

Tandoori pulykaszárny elkészítése:

Távolítsd el a szárnyak végét, majd vágd ketté a hajlatnál.

Öntsd a citromlevet a húsra, majd sózd meg.

Keverd össze a joghurtot a fűszerekkel, valamint az erőspaprikával. Forgasd meg a húst ebben a keverékben, majd takard le az edényt alufóliával és hagyd pácolódni a hűtőben 12 órát, vagy estétől reggelig.

Ezt követően tedd hőálló edénybe a pulykaszárnyakat, takard le alufóliával és helyezd be az előmelegített sütőbe. Közepes lángon egy órát hagyd sülni, majd vedd le róla a fóliát, hogy a hús szépen megpirulhasson.

Zöldsalátával, vöröshagymával és citromszeletekkel tálald.

A receotet pansy ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc