Tandoori pulykaszárny hozzávalók:
4 darab levágott végű pulykaszárny
1 nagy üveg joghurt (370-400 ml)
1 kanál tandoori fűszerkeverék (tandoori csirke masala): koriander, édes- és csípős paprika, kömény, feketebors, gyömbér, kardamom, babér, édeskömény, szegfűszeg, fokhagyma, só.
zöld csípős paprika
egy fél citrom leve
Tandoori pulykaszárny elkészítése:
Távolítsd el a szárnyak végét, majd vágd ketté a hajlatnál.
Öntsd a citromlevet a húsra, majd sózd meg.
Keverd össze a joghurtot a fűszerekkel, valamint az erőspaprikával. Forgasd meg a húst ebben a keverékben, majd takard le az edényt alufóliával és hagyd pácolódni a hűtőben 12 órát, vagy estétől reggelig.
Ezt követően tedd hőálló edénybe a pulykaszárnyakat, takard le alufóliával és helyezd be az előmelegített sütőbe. Közepes lángon egy órát hagyd sülni, majd vedd le róla a fóliát, hogy a hús szépen megpirulhasson.
Zöldsalátával, vöröshagymával és citromszeletekkel tálald.
A receotet pansy ajánlotta.
0 hozzászólás