Tarhonyaleves hozzávalók:

4-5 személyre

10 dkg tarhonya

20 dkg burgonya

3 evőkanál lecsó

3 dkg szalonna

1 fej vöröshagyma

zellerzöld

fűszerpaprika

őrölt bors, só

Tarhonyaleves elkészítése:

A kockákra vágott szalonnát süssük ki. A zsírján pirítsuk meg a tarhonyát, majd adjunk hozzá az apróra vágott vöröshagymát.

Folytassuk a pirítást, amíg a hagyma megüvegesedik, ekkor keverjük hozzá a lecsót, szórjuk meg pirospaprikával, sózzuk, esetleg borsozzuk, adjuk hozzá a kisült szalonnát, valamint a megtisztított, kis kockákra vágott burgonyát.

Amikor mindez összemelegedett, öntsük fel 1,5 liter meleg vízzel, és főzzük puhára.

Tálalás előtt megszórhatjuk még egy kis finomra vágott zellerzölddel is.

A lecsó természetesen helyettesíthető friss zöldpaprikával és paradicsommal is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc