Tarka burgonyatál hozzávalók:
4 személyre
60 dkg apró burgonya
2-2 piros és sárga húsú paprika
1 csomó újhagyma
2 pár debreceni vagy 3 pár virsli
2 evőkanál olaj
1/2 csokor rozmaring
só
rózsapaprika
Tarka burgonyatál elkészítése:
A burgonyát héjában kb. 20 percig főzzük. Közben a kétféle paprikát csíkokra, az újhagymát karikákra vágjuk. A debrecenit vagy a virslit nem túl vékonyan felkarikázzuk.
A rozmaringot megmossuk, jól lerázzuk, majd leveleit lecsipkedjük.
A főtt burgonyát meghámozzuk. Serpenyőben az olajat felforrósítjuk, és az egészben hagyott burgonyát a paprikával együtt, időnként megkeverve kb. 5 perc alatt megsütjük.
Hozzáadjuk a feldarabolt újhagymát és a debrecenit vagy a virslit, majd megszórjuk a lecsipkedett rozmaringlevéllel, és tetszés szerint sóval, borssal fűszerezzük.
A tarka burgonyatál önálló ételként fogyasztható.
0 hozzászólás