Tarka burgonyatál hozzávalók:

4 személyre

60 dkg apró burgonya

2-2 piros és sárga húsú paprika

1 csomó újhagyma

2 pár debreceni vagy 3 pár virsli

2 evőkanál olaj

1/2 csokor rozmaring

rózsapaprika

Tarka burgonyatál elkészítése:

A burgonyát héjában kb. 20 percig főzzük. Közben a kétféle paprikát csíkokra, az újhagymát karikákra vágjuk. A debrecenit vagy a virslit nem túl vékonyan felkarikázzuk.

A rozmaringot megmossuk, jól lerázzuk, majd leveleit lecsipkedjük.

A főtt burgonyát meghámozzuk. Serpenyőben az olajat felforrósítjuk, és az egészben hagyott burgonyát a paprikával együtt, időnként megkeverve kb. 5 perc alatt megsütjük.

Hozzáadjuk a feldarabolt újhagymát és a debrecenit vagy a virslit, majd megszórjuk a lecsipkedett rozmaringlevéllel, és tetszés szerint sóval, borssal fűszerezzük.

A tarka burgonyatál önálló ételként fogyasztható.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc