Tárkonyos burgonyaleves hozzávalók:
4-5 burgonya
1 csésze rizs
2 répa
1 petrezselyemgyökér
1 hagyma
egy tyúk, kacsa vagy liba lába, szárnya, nyaka, háta
só
1-2 tojás
tejföl
friss vagy tartósított tárkony
ecet vagy citromsó
Tárkonyos burgonyaleves elkészítése:
Két liter vizet főni teszünk a csontos hússal, leszedjük a keletkezett habot, sózzuk. Amikor félig megfőtt, hozzáadjuk az apróra vágott zöldséget, hagymát. Főzzük egy kicsit, majd hozzátesszük a megmosott rizst és a megtisztított, kockára vágott burgonyát. A végén, amikor minden megfőtt, apróra vágjuk a tárkonyt, és ízlés szerint besavanyítjuk a levest. Amikor már nem fő, besűrítjük a tejföllelt elkevert tojással.
0 hozzászólás