Tárkonyos burgonyaleves hozzávalók:

4-5 burgonya

1 csésze rizs

2 répa

1 petrezselyemgyökér

1 hagyma

egy tyúk, kacsa vagy liba lába, szárnya, nyaka, háta

1-2 tojás

tejföl

friss vagy tartósított tárkony

ecet vagy citromsó

Tárkonyos burgonyaleves elkészítése:

Két liter vizet főni teszünk a csontos hússal, leszedjük a keletkezett habot, sózzuk. Amikor félig megfőtt, hozzáadjuk az apróra vágott zöldséget, hagymát. Főzzük egy kicsit, majd hozzátesszük a megmosott rizst és a megtisztított, kockára vágott burgonyát. A végén, amikor minden megfőtt, apróra vágjuk a tárkonyt, és ízlés szerint besavanyítjuk a levest. Amikor már nem fő, besűrítjük a tejföllelt elkevert tojással.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc