Tárkonyos csirkeragu leves (Bio) hozzávalók:
TÁRKONYOS CSIRKERAGU LEVES (egészségesebb összetevők)
1/2 csirkemell filé (bio, vagy szabadtartású)
1 nagyobb, vagy 2 kisebb sárgarépa (bio)
1 kisebb fehérrépa (bio)
1 fej vöröshagyma (bio)
1 marék zöldborsó (bio)
1 gerezd fokhagyma (bio)
1 evőkanál liszt (bio teljes kiőrlésű fehér)
2 dl tejföl (bio)
tárkony
olivaolaj (extra szűz)
csipet só (himalája)
bors (lehet vegyes -piros, zöld, fekete- is)
Tárkonyos csirkeragu leves (Bio) elkészítése:
1. csirkemellet apró kockára szeljük
2. répákat felkarikázzuk
3. felkockázott hagymát kevés olajon, csipet sóval, borssal üvegesre párolunk
4. rádobjuk a csirkemellet és pároljuk amíg enyhén kifehéredik
5. beletesszük a répákat, borsót
6. felöntjük (tisztított) vízzel, bőven fedje el az összetevőket
7. csipet tárkonnyal fedő alatt főzzük
8. összekeverjük a tejfölt a liszttel és 2 evőkanál (tisztított) vízzel
9. ha a zöldségek megfőttek, lehúzzuk a tűzről a lábost és belekeverjük a tejfölt
10. újabb csipet tárkonnyal összeforraljuk a levest
Praktikák:
– lehet hús nélkül is, csak zöldséggel is nagyon finom
– ha nincs fehérrépa helyettesíthető egy darabka zellerrel is
– a tejfölt és a lisztet egy nagy bögrében szoktam összekeverni kevés vízzel, rögtön miután felöntöm vízzel a levest, így csomómentes lesz mire használni kell
– a tejfölös keveréket csak úgy szabad belekeverni forró ételbe, hogy a lábost a tűzről lehúzzuk, majd a bekeverést követően újra mehet a tűzre
A receptet Receptműves küldte. Köszönjük!
0 hozzászólás