Tárkonyos csülökleves hozzávalók:

1 db füstölt csülök

15 dkg sárgarépa

10 dkg fehérrépa

10 dkg vöröshahyma

1 tojássárgája

2 dl tejszín (cukormentes)

2 teáskanál szárított tárkony

1/2 citrom

só, őrölt bors ízlés szerint

Tárkonyos csülökleves elkészítése:

A füstölt csülköt alaposan megmossuk és hidegvízben feltesszük főni. Ha puhára főtt, akkor kiveszük, kicsontozzuk és apró kockákra vágjuk. A főzőlét ne borítsuk ki, azzal engejük fel a levest.

A sárgarépát és a fehérrépát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk.

A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk és kevés étolajon megdinszteljük. Beleteszük a felkockázott zöldségeket és hozzáöntünk kb. 1 litert a csülök főzőléből. Beletesszük a tárkonyt, a citromot és a borsot.

Sózni nagyon óvatosan kell, mert a csülöklé általában elég sós.

Puhára főzzük, beletesszük a kockákra vágott csülköt, jól felforraljuk.

A tejszínhez hozzákeverjük a tojássárgáját és a leveshez öntjük.

Tovább forralni már nem szabad mert a tejszín összemegy.

Tálalás előtt kivesszük a citromot.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc