Tárkonyos füstöltpulyka gulyás kötöttgaluskával hozzávalók:
Gulyás 10 adag
80 dkg füstölt pulyka
50 dkg szárazbab
40 dkg sárgarépa
40 dkg zöldség
1 db zeller
50 dkg vöröshagyma
5 dkg fokhagyma
40 dkg zöldpaprika
paradicsom
vagy lecsó
20 dkg sertészsír
10 dkg fűszerpaprika
6 dkg só
0,5 dkg köménymag
3 dkg tárkony
0,5 dkg őrölt bors
rántás
csontlé
Kötöttgaluska 10 adaghoz
1 kg liszt
8 db tojás
1 dkg só
10 dkg sertészsír
0,5 dkg bors
Tárkonyos füstöltpulyka gulyás kötöttgaluskával elkészítése:
Az hulyáshoz az apróra vágott vöröshagymát zsíron megfonnyasztjuk, majd beletesszük a paradicsomot, zöldpaprikát és tovább pirítjuk. Ezek után beletesszük a kockára vágott füstölt pulykát, a babot és ezzel együtt a zöldségeket, a zellert, majd a finomra vágott tárkonyt.
Tovább pirítjuk, rászórom a fűszerpaprikát és felöntjük csontlével. Sóval, őrölt borssal, őrölt köménnyel, fokhagymával ízesítjük és tovább főzzük. Készre főzés előtt beletesszük a kötöttgaluskát és zsemleszínű fűszeres rántással sűrítjük, majd készre főzzük.
A lisztet a tojásokkal összegyúrjuk, csipetnyi sót teszünk hozzá, majd a tésztát pihenni hagyjuk. Utána kisebb cipókra vágjuk. Gyúródeszkán a cipókat vékonyra nyújtjuk, fűszeres zsírral megkenjük.
Rászórjuk a borsot, ujjnyi vastag tekercsbe sodrjuk, s 5-6 centi hosszúságúra daraboljuk és megcsomózzuk.
Finom és különleges egytálétel vagy leves a lé mennyiségétől függően.
0 hozzászólás