Tárkonyos nyúlragu leves áfonyás-petrezselymes muffinnal hozzávalók:
1/2 kg alsó nyúlcomb
1/2 kg nyúlgulyás hús (lapocka)
5 sárgarépa felkarikázva
5 fehérrépa felkarikázva
5 közepes krumpli felkockázva
fél fej fehér hagyma apróra kockázva
fél közepes fej zeller apróra kockázva
3 szál zellerzöld
1/2 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
2 evőkanál tárkony
3 evőkanál liszt
4 evőkanál olaj
4 gerezd fokhagyma egészben
só, bors, szerecsendió (ízlés szerint)
Az előfőzéshez: 2 babérlevél, 1 szem szegfűszeg, 10 szem vegyes bors fűszertojásban
Hozzávalók 6 darab muffinhoz:
2 tojás
8 dkg puha vaj
2,5 dl tej
30 dkg liszt
1 csokor apróra vágott petrezselyem
1 tasak sütőpor
csipet só
1 evőkanál cukor
2 evőkanál áfonya dzsem
Tárkonyos nyúlragu leves áfonyás-petrezselymes muffinnal elkészítése:
A megmosott, feldarabolt, és a kisebb zsírcafatoktól megszabadított nyúlhúst fazékba tesszük annyi vízzel, ami éppen elfedte, és a fűszerekkel. Forrás után 3 perccel a keletkezett habot leszedjük aztán egy tálba kiszedjük a húst, a levet leszűrjük és félretesszük főzőlének.
A fazekat kimosva 4 evőkanál olajat öntünk bele, a zsírdarabokat kicsit lepirítjuk. Az így elkészült nyúltepertőt kivesszük.
A felkockázott hagymát hozzáadjuk, üvegesre pároljuk. A felkarikázott zöldségekkel együt pirítjuk. Rászórjuk a lisztet, tovább pirítjuk.
Felöntjük hideg vízzel az egészet először csak addig, hogy éppen elfedje, borsozzuk, sózzuk, frissen reszelt szerecsendiót adunk hozzá. Amikor csomómentes, beletesszük a húst és felöntjük a főzőlével. Ebbe tesszük a felkockázott krumplit és a fokhagymát. Amikor felforrt, levesszük takarékra és kb. egy órát főzzük. Amikor a hús és a zöldség megfőtt, hozzáadjuk a petrezselymet, a zellert és a tárkonyt, illetve fél citrom levét.
Ezután felhúzzuk a gázt, felforr még egyszer, és lezárjuk.
Muffin elkészítése:
Összeállítjuk a muffin tésztát, kiolajozott formákba adagoljuk őket és előmelegített 190 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Amikor kicsit meghűltek, kiszedjük a formából és a meleg levessel tálalható.
Tejfölt tehetünk hozzá, az lágyítja, illetve tálaláskor még egy csavarintásnyi citrommal savanyíthatjuk.
Jó étvágyat kívánunk!
0 hozzászólás