Tárkonyos tejszínes fácánragu hozzávalók:
6 személyre
2 darab fácán
3 szál sárgarépa
3 szál zöldség
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
babérlevél
3 nagyobb karalábé
1 nagy zellergumó
20 dkg vorgányagomba
2 kávéskanál tárkony
8 dkg rizs
diónyi zsír
3 kanál liszt
0,5 liter főzőtejszín
6 dl tej
Tárkonyos tejszínes fácánragu elkészítése:
Az összedarabolt húst, karikára vágott zöldséget, répát, kockára vágott karalábét, zellert, apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát a tárkonnyal együtt beletesszük egy nagyobb fazékba főzni.
Ízlés szerint fűszerezzük.
Mikor a hús már majdnem puha, beleszórjuk a rizst.
Közben a rántást elkészítjük, ráöntjük a levesre.
Utána ráöntjük a tejszínes habarást és összeforraljuk.
Ízlés szerint ecetet teszünk bele.
Tálaláskor még egy kis tárkonyt szórunk a fácán levesre.
0 hozzászólás