Tárkonyos tejszínes fácánragu hozzávalók:

6 személyre

2 darab fácán

3 szál sárgarépa

3 szál zöldség

1 nagy fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

babérlevél

3 nagyobb karalábé

1 nagy zellergumó

20 dkg vorgányagomba

2 kávéskanál tárkony

8 dkg rizs

diónyi zsír

3 kanál liszt

0,5 liter főzőtejszín

6 dl tej

Tárkonyos tejszínes fácánragu elkészítése:

Az összedarabolt húst, karikára vágott zöldséget, répát, kockára vágott karalábét, zellert, apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát a tárkonnyal együtt beletesszük egy nagyobb fazékba főzni.

Ízlés szerint fűszerezzük.

Mikor a hús már majdnem puha, beleszórjuk a rizst.

Közben a rántást elkészítjük, ráöntjük a levesre.

Utána ráöntjük a tejszínes habarást és összeforraljuk.

Ízlés szerint ecetet teszünk bele.

Tálaláskor még egy kis tárkonyt szórunk a fácán levesre.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc