Tárkonyos zöldségleves húsgombóccal hozzávalók:

20 dkg darált hús

1 csomag petrezselyemzöld

5 g dara

1 db tojás

2 szál petrezselyem gyökér

3 szál sárgarépa

50 g zellergumó

50 g karalábé

50 g zöldborsó

10 dkg gomba

1 fej vöröshagyma

50 g vaj

2-3 evőkanál tárkony

só, őrölt fehérbors

citrom

tejszín

Tárkonyos zöldségleves húsgombóccal elkészítése:

A darált húst sóval, borssal, és finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, és alaposan összegyúrjuk a darával és a tojással.

10 percig hideg helyen állni hagyjuk, majd vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle.

Felhevített vajon aranysárgára pirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét.

Néhány percig pirítjuk és felengedjük 1,2 liter vízzel, sóval, fehérborssal, tárkonnyal fűszerezzük.

Mikor a zöldségek már majdnem puhára főttek, hozzáadjuk a zöldborsót és a gombát is.

Amikor felforr, egyenként beletesszük a húsgombócokat, és lassú tűzön 25 percig főzzük.

Közvetlen tálalás előtt kifacsart citrommal és tejszínnel ízesítjük. Az asztalnál további citrom cikkekkel tálaljuk.

A tárkonyos-húsgombócos zöldségleves receptet MolnárAndi ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc