Tartármártás háziasan hozzávalók:

2 tojássárgája

1 nagy tubus majonéz (18 dkg)

2 dl tejföl

1 púpozott teáskanál porcukor

2 teáskanál mustár

néhány csepp citrom

őrölt fehérbors

Tartármártás háziasan elkészítése:

A tartármártáshoz a tojásságáját keverjük simára a porcukorral, egy kis sóval és borssal. Lassan adjuk hozzá a majonézt, a mustárt és a citromlét.

A tejfölt előbb keverjük simára, majd öntsük a mártáshoz. Ha az egészet jól összekevertük, kóstoljuk meg – ha kell még sózzuk, borsozzuk, s 1 órát pihentessük hűvös helyen.

A tartármártás fogyasztható bármilyen sült vagy rántott hús mellé.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc