Tatárbifsztek hozzávalók:

bélszín

tojássárgája

vöröshagyma

mustár

petrezselyem

fehérbors

fokhagyma

ketchup

piritós

Tatárbifsztek elkészítése:

A friss bélszínt 24 órárán át lassú pácban érleljük. Ezután jó alaposan ledaráljuk (2-3-szor), hogy pépes legyen.

Minden 10 dkg húshoz készítsünk elő 1 tojássárgáját, valamint az összes fűszert vágjuk apróra. Előre ízesíthetjük a masszát, de az igazi bifsztek az, amit némi kóstolgatás mellett az ember magának készít el.

A tálaláshoz a masszából készítsünk kicsiny fészket, a tojást ebbe „ültessük” bele. A felaprított zöldségeket helyezzük a fészek köré, így mindenki egyénileg keverheti ki a szája íze szerinti bifszteket.

Frissen elkészült pirítóssal tálaljuk.

A fokhagyma és ketchup ne maradjon ki a masszából, ezek nélkül kisebb az ízhatás.

A bekevert massza hosszabb tárolás után (max. 24 óra) jobban összeérik, finomabbá válik.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc