Tatárbifsztek hozzávalók:
bélszín
tojássárgája
vöröshagyma
mustár
petrezselyem
fehérbors
só
fokhagyma
ketchup
piritós
Tatárbifsztek elkészítése:
A friss bélszínt 24 órárán át lassú pácban érleljük. Ezután jó alaposan ledaráljuk (2-3-szor), hogy pépes legyen.
Minden 10 dkg húshoz készítsünk elő 1 tojássárgáját, valamint az összes fűszert vágjuk apróra. Előre ízesíthetjük a masszát, de az igazi bifsztek az, amit némi kóstolgatás mellett az ember magának készít el.
A tálaláshoz a masszából készítsünk kicsiny fészket, a tojást ebbe „ültessük” bele. A felaprított zöldségeket helyezzük a fészek köré, így mindenki egyénileg keverheti ki a szája íze szerinti bifszteket.
Frissen elkészült pirítóssal tálaljuk.
A fokhagyma és ketchup ne maradjon ki a masszából, ezek nélkül kisebb az ízhatás.
A bekevert massza hosszabb tárolás után (max. 24 óra) jobban összeérik, finomabbá válik.
0 hozzászólás