Tehéntúró rudak hozzávalók:
500 g tehéntúró
1 pohár liszt
1 tojás
két evőkanál tejföl
ízlés szerint kristálycukor
sütőpor
2 evőkanál porcukor
késhegynyi só
kevés olaj
mélyhűtött gyümölcs
vagy befőtt
Tehéntúró rudak elkészítése:
A túrót ritka szitán átnyomjuk, vagy villával összetörjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a két kanál tejfölt, a kristálycukrot, a sütőport ( vagy fél kiskanál szódabikarbonátot) és a késhegynyi sót.
Jól összekeverjük, amíg sima, homogén állaga lesz. Gyúrjuk hosszú rúddá, majd vágjuk 8-10 cm-es darabokra. Dupla aljú serpenyőben, forró olajban süssük a rudacskákat aranysárgára.
Hagyjuk hűlni őket, majd tegyük tányérra és szórjuk meg porcukorral.
Végül díszítsük gyümölccsel, vagy befőttel.
0 hozzászólás