Tehéntúrós hígpalacsinta hozzávalók:

2 csésze liszt

50 dkg tehéntúró

3/4 csésze tejföl

3/4 csésze cukor

3 csésze tej

2 tojás

2 evőkanál vaj

Tehéntúrós hígpalacsinta elkészítése:

Egy tálkába feltörjük az egyik tojást, hozzáadunk 1 evőkanál kristálycukrot, 1/2 teáskanál sót és 1 csésze hideg tejjel összekeverjük. Ezután fokozatosan szórjuk bele a leszitált lisztet, egy fakanállal jól kikeverjük, majd lassanként hozzáadjuk a megmaradt tejet.

A forró serpenyőt alaposan kikenjük vajjal, belecsorgatjuk a palacsintatésztát úgy, hogy egy vékony réteg legyen a serpenyő közepén, majd közepes lángon megsütjük. Amikor az alsó része megsült, a serpenyőt ismét kikenjük vajjal és belecsorgatjuk a következő adag palacsintatésztát. A palacsintának nagyon vékonynak kell lennie. Ha túl vastag, hígítsuk fel egy kevés tejjel.

A töltelékhez való túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot, a 1 / 2 teáskanál sót, reszelt citrom-, vagy narancshéjat, 1 evőkanál olvasztott vajat és az egészet jól kikeverjük (tehetünk bele tisztított mazsolát is). A palacsinta megsült oldalát kenjük meg egy kanál túróval és boríték alakba hajtsuk össze. Hogy sütés közben ne repedjen meg, a betekert oldalát kenjük be tojásfehérjével.

Ezután a forró, vajjal kikent serpenyőben addig sütjük a palacsinták mindkét oldalát, amíg ropogós nem lesz. Meghintjük porcukorral és melegen tálaljuk.

Egy külön tálkában szolgálhatunk mellé tejfölt. A palacsinták mindkét oldalát meg lehet sütni, majd a fennebb leírt módon meg lehet tölteni tehéntúróval, összehajtjuk, mint egy borítékot, és egymás mellé helyezzük őket egy tálcára.

Felszolgálás előtt lecsorgatjuk forró vajjal és 15 percre forró sütőbe tesszük.

Melegen, porcukorral meghintve, vagy csokiöntettel tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc