Tehéntúrós puding hozzávalók:

750 g tehéntúró

100 g vaj

2 kanál tejföl

1 kanál liszt

3 kanál cukor

100 g mazsola

4 tojás

1 citrom reszelt héja

egy csipet só

vaj és zsemlemorzsa a forma kibéleléséhez

vaníliaszósz

Tehéntúrós puding elkészítése:

A savó nélküli tehéntúrót átszitáljuk, beletesszük egy edénybe, és elkeverjük a cukorral, tejföllel, sóval, meleg vajjal és a citromhéjjal.

Hozzáadjuk a lisztet és a mazsolát, jól összekeverjük, majd egyenként a tojássárgáját és a tojásfehérjéből vert habot.

Egy kivajazott és zsemlemorzsával kibélelt pudingformába öntjük. Megfelelő hőmérsékletű sütőbe tesszük, és hagyjuk, amíg megpirul. Vaníliaszósszal tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc