Tehéntúróval töltött híg palacsinta hozzávalók:

3 tojás

1 csésze liszt

1 pohár tej

1 csésze tejföl

2 kanál olaj

30 deka tehéntúró

1 csomag vanília

Tehéntúróval töltött híg palacsinta elkészítése:

2 tojásból, a lisztből, a vanília cukorból és sóból készítünk egy, a tejfölhöz hasonló állagú tésztát,  amiből (miután pihent 30 percet) 18-20 híg palacsintát sütünk

Egy másik edénybe összekavarjuk a túrót egy tojással, néhány kanál tejföllel, sóval és kevés liszttel.

Minden híg palacsintára teszünk egy kiskanállal a fenti masszából, a széleit feltűrjük és felcsavarjuk.

A palacsintákat egy tálcára tesszük és ráöntjük a megmaradt, tejjel felhígított maradék tejfölt.

Túróval megszórjuk és 30 percre a sütőben, gyors lángon megsütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc