Tejberizs eperrel hozzávalók:

1 l tej

4 dl víz

4 evőkanál cukor

1 csipet só

30 dkg rizs

50 dkg földieper

Tejberizs eperrel elkészítése:

A tejet a vízzel és a sóval felforraljuk. A rizst megválogatjuk, megmossuk.

A forrásban lévő tejhez adjuk a cukrot, és a rizst, elkeverjük és lassú tűzön lefedve addig főzzük, míg a rizs megpuhul. Közben az epret megmossuk, lecsöpögtetjük és negyedekbe (vagy apró kockákra) vágjuk.

A tejberizst tányérra tesszük és a tetejét gazdagon megszórjuk a földieperdarabkákkal.

Elkészítheto málnával, őszibarackkal vagy más édes, lédús gyümölccsel is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc