Tejes keksz hozzávalók:

500 g liszt

100 g keményítő

225 g kristálycukor

125 g vaj

175 g tej

3 g só

8 g sütőpor

1 citrom lereszelt héja

Tejes keksz elkészítése:

Összekeverjük az olvasztott vajat a langyos tejjel, majd hozzáadjuk a cukrot.

Mixerrel keverjük, miközben fokozatosan hozzáöntjük a lisztet.

A tésztát nem kell túl sokáig gyúrni, mert eléggé ragacsos.

Hűtőbe tesszük 3-4 órára, vagy egy éjszakára.

3-4 mm vastagságú lappá nyújtjuk, majd formával kiszaggatjuk a kekszeket.

200 fokos sütőben 10 percig sütjük, a sütésnél figyeljünk, mert a kekszek puhának tűnnek, de később kemények lesznek, tehát nem kell hagyni, amíg megbarnulnak.

Élelmiszer-színezékkel, vagy mentasziruppal színezhetjük is a kekszeket, és szaggathatjuk bármilyen alakúra.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc