Tejes keksz hozzávalók:
500 g liszt
100 g keményítő
225 g kristálycukor
125 g vaj
175 g tej
3 g só
8 g sütőpor
1 citrom lereszelt héja
Tejes keksz elkészítése:
Összekeverjük az olvasztott vajat a langyos tejjel, majd hozzáadjuk a cukrot.
Mixerrel keverjük, miközben fokozatosan hozzáöntjük a lisztet.
A tésztát nem kell túl sokáig gyúrni, mert eléggé ragacsos.
Hűtőbe tesszük 3-4 órára, vagy egy éjszakára.
3-4 mm vastagságú lappá nyújtjuk, majd formával kiszaggatjuk a kekszeket.
200 fokos sütőben 10 percig sütjük, a sütésnél figyeljünk, mert a kekszek puhának tűnnek, de később kemények lesznek, tehát nem kell hagyni, amíg megbarnulnak.
Élelmiszer-színezékkel, vagy mentasziruppal színezhetjük is a kekszeket, és szaggathatjuk bármilyen alakúra.
0 hozzászólás