Tejes palacsinta hozzávalók:
1 tojás
3/4 l édes tej
só
3 evőkanál olaj
citromhéj
Tejes palacsinta elkészítése:
A tojást megmossuk, szárazra töröljük, és egy mély edénybe törjük. Adunk hozzá két evőkanál lisztet, összekeverjük, és egy kevés tejjel felhígítjuk. A folyamatot addig ismételjük, míg az egész liszt és tej bele kerül. Mikor a palacsinta tészta sima, teszünk bele sót és két evőkanál hideg vizet.
A tésztát, egy órát hidegen pihentetjük, aztán keverünk bele egy kevés reszelt citromhéjat, majd kisütjük a palacsintákat. Egy serpenyőben felforrósítunk egy kevés olajat és egy merőkanállal adagoljuk bele a palacsinta tésztát.
A palacsinták mindkét oldalát megsütjük. A kisült palacsintákat lapostányérra, egymásra helyezzük.
A palacsintákat cukorral megszórva vagy gyümölcs lekvárral töltve (vagy amivel csak akarjuk), feltekerve tálaljuk desszertes tányéron.
0 hozzászólás