Tejes rakott makaróni hozzávalók:

1/2 kg tészta

1 csésze reszelt sajt

4 tojás

1 csésze cukor

1/2 csésze vaj

1/2 liter tej

Tejes rakott makaróni elkészítése:

Főzzük meg a tésztát (a tésztát helyettesíthetjük metélttel vagy laskával) enyhén sós vízben, vigyázva, hogy ne főzzük túl. Öblítsük le hideg vízzel, csepegtessük le, majd tegyük kivajazott tepsibe, a tetejét megszórván reszelt sajttal.

Verjük habbá a tojásokat a cukorral és vajjal, keverjük hozzá a tejet, majd az így kapott habot öntsük rá a tésztára, és tegyük sütőbe 25-30 percre, míg a tészta megpirul a felszínén. Sajt használata esetén a cukor nem ajánlott, és fordítva.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc