Tejes tökleves hozzávalók:
1 kg tök
1 l tej
2 hagyma
2 paradicsom
2 evőkanál olaj
1 köteg zöldkapor
só
Tejes tökleves elkészítése:
A leveshez legjobb a kisebb nyári tök. A tököt megtisztítjuk és kb. 2 centiméteres kockákra vágjuk. Másfél liter vízben feltesszük főni. Az elpárolgott vizet pótoljuk.
A megtisztított és apróra vágott hagymát megpirítjuk, hozzá adjuk a héjától megtisztított és darabokra vágott paradicsomot és az apróra vágott zöldkaprot. A tűzön hagyjuk, amíg a hagyma meg nem puhult. Félre tesszük.
Mikor a tök megfőtt, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tejet. Visszatesszük a tűzre és hagyjuk, hogy főjön egy keveset. Végül hozzá adjuk a paradicsomos hagymát és jól összekeverjük.
A töklevest forrón tálalhatjuk, de nyáron nagyon ízletes hidegen is, egyenesen a hűtőből.
0 hozzászólás