Tejföl torta hozzávalók:

1 liter tejföl

8 evőkanál kristálycukor

3 csomag vaníliás cukor

3 dl tej

3 db 25 g-os zselatin

3 dl szörp

Tejföl torta elkészítése:

A tejölt, kristálycukrot, vaníliás cukrot habosra keverem. A tejbe 2 csomag zselatint 10 percig áztatok, aztán addig főzöm amíg már gyöngyözik.

Langyosra hűtöm és hozzákeverem a tejfölhöz. Formába öntöm és hütőbe teszem. 3 dl szörpbe beleáztatom 10 percig a harmadik csomag zselatint és gyöngyöződésig főzöm.

Kicsit kihűtöm, aztán ráöntöm a tejfölre, hűtőben tartom, amíg meg nem dermed. Lehet a tejfölre gyümölcsöt is tenni. Például ha málnát használunk, akkor piros színű szörpöt tegyünk rá, kiwihez zöld szörpöt, ananászhoz sárgát stb.

A tejföl torta nagyon finom könnyű édesség.

Ellenőrizzük, hogy a tortaforma nincs-e eldeformálódva. Ha igen, akkor alufóliával töltsük ki a hézagot. Csak a dermedt tejfölre öntsük rá a szörpöt ami ne legyen forró!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc