Tejföllel sűrített burgonyaleves hozzávalók:
1 l víz
4 db burgonya
½ répa
½ petrezselyemgyökér
1 fej hagyma
4 nagy paradicsom
½ kanál liszt
2 kanál vaj vagy olaj
apróra vágott zöldpetrezselyem
só
2 kanál tejföl
Tejföllel sűrített burgonyaleves elkészítése:
A megtisztított, megmosott zöldséget lereszeljük. Megfuttatjuk a zsiradékon, hozzáadjuk a lisztet is. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a nem nagy kockára vágott burgonyát, a sót, és lassú tűzön addig főzzük, meg a burgonya majdnem megpuhul.
Hozzáadjuk a leforrázott, átpasszírozott paradicsomot, és addig főzzük, míg a burgonya meg nem fő. Megszórjuk a petrezselyemzölddel és besűrítjük a tejföllel.
0 hozzászólás