Tejfölös almasaláta hozzávalók:

3 szép alma

2 dkg vaj

1 citrom

2 dl tejföl

cukor ízlés szerint

1 mokkáskanál őrölt fahéj

késhegynyi őrölt szegfűszeg

Tejfölös almasaláta elkészítése:

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és félujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Serpenyőben felforrósítjuk a vajat, az alma édességétől függően beleszórunk 1-2 evőkanálnyi cukrot, majd egy-két percig pirítjuk, amíg egészen világos karamellé nem válik.

Ezután belecsorgatjuk a citromlevet, és addig forraljuk, amíg a karamell egészen felolvad. Az almaszeletek mindkét oldalát egy-két pillanatig pirítjuk benne. (Csak addig kell pirítani, hogy éppen megüvegesedjen, de ne nagyon puhuljon.)

Ezután kivesszük a léből, szépen üvegtálra rakjuk, és hűlni hagyjuk. Közben a citromos-karamellás lébe beleszórjuk a fahéjat és a szegfűszeget, majd felére beforraljuk. Ezután kihűtjük, és összekeverjük a tejföllel.

A mártást rácsorgatjuk az almára, és lefedve betesszük néhány órára a hűtőszekrénybe.

Tálalás előtt óvatosan átkeverjük, és körberakjuk babapiskótával. (Anélkül is nagyon finom!)

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 15 perc