Tejfölös bableves hozzávalók:

25 dkg tarkabab

egy füstölt sertéscsülök

egy-egy petrezselyemgyökér és sárgarépa

egy evőkanál zsiradék

egy evőkanál liszt

egy evőkanál apróra vágott vöröshagyma

egy kávéskanál pirospaprika

só, szemesbors

egy deci tejföl

ecet

csipetke

Tejfölös bableves elkészítése:

A babot eloző este beáztatjuk. Másnap annyi vízben, amennyi ellepi, a csülökkel és a felvágott zöldségekkel együtt feltesszük főni.

Ha már olyan puha a hús, hogy a csontról leválik, a csülköt kivesszük, kicsontozzuk és apró kockákra vágjuk.

Közben a zsiradékból a liszttel és a hagymával rántást készítünk, meghintjük a paprikával, felengedjük egy kevés hideg vízzel, és a bablevesbe öntjük.

Beletesszük a húsdarabkákat és együtt alaposan átforraljuk.

Ha a csülöktől nem lenne elég sós, utánasózzuk.

Végezetül a bablevest kevés ecettel ízesítjük, beleöntjük a tejfölt (aki szereti, a tejfölözés előtt főzhet bele egy marék csipetkét).

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc