Tejfölös gomba szuflé hozzávalók:
1/2 kg gomba
3 tojás
3 evőkanál tejföl
4 szelet kenyér
egy csésze tej
2 evőkanál vaj
1 1/2 evőkanál apróra vágott petrezselyem és zöld kapor
só, bors
Besamel mártás
1 1/2 csésze tej
1 evőkanál liszt
1 evőkanál friss vaj
só
Tejfölös gomba szuflé elkészítése:
A megtisztított, megmosott, vékonyra szeletelt gombákat vajba forgatjuk és a tejbe áztatott és kicsavart kenyérrel együtt ledaráljuk. Az így kapott pasztát egy lezárható edénybe tesszük, belekeverjük a zöldfűszereket, a tojássárgáját és a tejfölt, sózzuk, borsozzuk.
Végül óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét. Lefedjük az edényt és gőzfürdőben egy órát főzzük.
A besamel mártást kétféleképpen készíthetjük: pirított vagy nem pirított liszttel.
Pirított liszttel: vajban megpirítjuk a lisztet és folytonos keverés mellett, felöntjük tejjel. Ízlés szerint sózzuk, és 10 percig tovább főzzük. Melegen tálaljuk.
Nem pirított liszttel: a lisztet a hideg tejjel simára keverjük. Lassú tűzön, folytonos keverés mellett, 8-10 percig főzzük.
A szuflét kiöntjük egy tányérra és Besamel mártással tálaljuk.
0 hozzászólás