Tejfölös gombagulyás hozzávalók:

40 dkg gomba

60 dkg burgonya

50 dkg vegyes leveszöldség

2 dl tejföl

1 nagy fej vöröshagyma

5 dkg füstölt szalonna

1 evőkanál olaj

1 evőkanál piros fűszerpaprika

1 teáskanál liszt

1 teáskanál őrölt bors

Tejfölös gombagulyás elkészítése:

A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és fazékba tesszük. Az olajat ráöntve, a zsírját kiolvasztjuk.

Rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, és kevergetve üvegesre pirítjuk.

A tűzről lehúzva gyorsan belekeverjük a pirospaprikát és ráöntünk 2 evőkanál vizet. Visszatesszük a tűzre.

Felforraljuk, ezután beletesszük a megtisztított és szeletekre vágott gombát.

Kissé megsózzuk, megborsozzuk és fedő alatt félpuhára pároljuk.

Ezt követően hozzáadjuk a megtisztított és felkarikázott zöldséget, valamint a meghámozott és felkockázott burgonyát.

Ráöntünk 1,5 l vizet, és felforraljuk.

A főzési idő végén a tejfölben simára keverjük a lisztet (habarjuk) ráöntjük a forrásban lévő ételre.

Kevergetve ismét felforraljuk, 5 percig főzzük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc