Tejfölös gombaleves hozzávalók:

4 személyre:

25 dkg csiperkegomba

10 dkg sárgarépa

10 dkg fehérrépa

3 evőkanál olaj

2 evőkanál liszt

2 dl tejföl

1 közepes vöröshagyma

petrezselyem

só, őrölt bors

Tejfölös gombaleves elkészítése:

A megtisztított gombát vágjuk vékony szeletekre, a sárgarépát és a fehérrépát pedig kockázzuk fel.

A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát fonnyasszuk meg a forró olajon, majd adjuk hozzá a zöldségeket és a finomra vágott petrezselyem felét. Ha a zöldségek kissé megpirultak, öntsünk hozzá 1-1,5 liter vízet, sózzuk és borsozzuk.

Amikor a gombaleves megfőtt, a lisztből és a tejfölből készített habarással sűrítsük be.

Tálaláskor a maradék petrezselyemzölddel díszítsük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc