Tejfölös gombamártás hozzávalók:
20 dkg megtisztított gomba
4 dkg zsír
2 dkg vaj
5 dkg liszt
3 dkg hagyma
2 dl tejföl vagy tejszín
1 húsleveskocka
só, bors
petrezselyem
Tejfölös gombamártás elkészítése:
A húsleveskockát főzd fel 4 dl vízben. A hagymát vágd apróra és fonnyaszd meg a zsíron, majd tedd rá a vékonyan szeletelt gombát és erős tűzön pírítsd meg.
Közben szórd meg kevés liszttel és apróra vágott petrezselyemmel is.
Ha a gomba megpirult, öntsd fel a húslevessel, sózd, borsozd és lassú tűzön főzd tovább. 20-25 perc múlva sűrítsd be a mártást a lisztből és tejfölből (esetleg tejszínből) készített habarással, majd lassan főzd még 5-10 percig.
A végén morzsold tetejére a vajat.
A tejfölös gombamártás jól illik különféle kagylókhoz is.
0 hozzászólás