Tejfölös gombamártás hozzávalók:

20 dkg megtisztított gomba

4 dkg zsír

2 dkg vaj

5 dkg liszt

3 dkg hagyma

2 dl tejföl vagy tejszín

1 húsleveskocka

só, bors

petrezselyem

Tejfölös gombamártás elkészítése:

A húsleveskockát főzd fel 4 dl vízben. A hagymát vágd apróra és fonnyaszd meg a zsíron, majd tedd rá a vékonyan szeletelt gombát és erős tűzön pírítsd meg.

Közben szórd meg kevés liszttel és apróra vágott petrezselyemmel is.

Ha a gomba megpirult, öntsd fel a húslevessel, sózd, borsozd és lassú tűzön főzd tovább. 20-25 perc múlva sűrítsd be a mártást a lisztből és tejfölből (esetleg tejszínből) készített habarással, majd lassan főzd még 5-10 percig.

A végén morzsold tetejére a vajat.

A tejfölös gombamártás jól illik különféle kagylókhoz is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 35 perc