Tejfölös gombamártás spagettivel hozzávalók:

40 dkg gomba

1 vöröshagyma

0,5 dl olaj

curry

bors

1 dl tejföl

1 evőkanál liszt

2 gerezd áttört fokhagyma

4 dkg parmezán

Tejfölös gombamártás spagettivel elkészítése:

40 dkg gombát folyó vízben alaposan mossunk meg, és vágjuk vastagabb szeletekre. Utána egy kis fej vöröshagymát aprítsunk fel, és 0,5 dl olajon dinszteljük üvegesre. Adjuk hozzá a gombát, szórjunk rá 1 csapott mokkáskanál sót, fél mokkáskanál curryt, egy csipet őrölt borsot, és lefedve pároljuk, amíg a gomba megpuhul.

Ha nem elég puha, öntsünk rá egy kis vizet, és főzzük tovább, majd fedő nélkül süssük le zsírjára. Közben 1 dl tejfölt keverjünk simára 1 evőkanál liszttel és 2 gerezd áttört fokhagymával. Adjuk a habarékot a megpuhult gombához, öntsünk rá 2 dl vizet, dolgozzuk össze, és közepes lángon állandóan kevergetve főzzük kb. 10 percig, hogy besűrűsödjön.

Végül 4 dkg parmezán sajtot reszeljünk le, és egyenletesen szórjuk rá a tűzről levett mártásra, majd lefedve hagyjuk állni pár percig. Melegen, feltétként tálaljuk. Párolt rizzsel, galuskával, vagy spagettivel érvényesül leginkább az íze. Csak hűtőszekrényben tárolható.

Melegen, feltétként tálaljuk. Párolt rizzsel, galuskával, vagy spagettivel érvényesül leginkább az íze. A tejfölös gombamártás csak hűtőszekrényben tárolható.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc