Tejfölös gombapörkölt hozzávalók:
1 közepes méretű hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 kanál liszt
½ vagy egy egész kanna víz
gomba ízlés szerint
2 kanál joghurt vagy tejföl
vegeta vagy más fűszerek
olaj
Tejfölös gombapörkölt elkészítése:
A tejfölös gombapörkölthöz aprítsuk fel a hagymát, azután pároljuk meg egy kevés olajban és adjuk hozzá a lisztet. Keverjük össze, öntsünk hozzá vizet és újból keverjük meg, majd adjuk hozzá az előre forrázott gombát (a forrázás előnye, hogy a gomba hamarabb megfő).
Hagyjuk alacsony tűzön körülbelül 5-10 percig, a végén pedig adjuk hozzá a tejfölt, fokhagymát és fűszerezzük. Főzzük még 1 percet, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni.
A tejfölös gombapörköltet tálalhatod rizses piláf, puliszka, házitészta vagy krumplipüré mellé.
0 hozzászólás