Tejfölös gombapörkölt hozzávalók:

1 közepes méretű hagyma

4-5 gerezd fokhagyma

1 kanál liszt

½ vagy egy egész kanna víz

gomba ízlés szerint

2 kanál joghurt vagy tejföl

vegeta vagy más fűszerek

olaj

Tejfölös gombapörkölt elkészítése:

A tejfölös gombapörkölthöz aprítsuk fel a hagymát, azután pároljuk meg egy kevés olajban és adjuk hozzá a lisztet. Keverjük össze, öntsünk hozzá vizet és újból keverjük meg, majd adjuk hozzá az előre forrázott gombát (a forrázás előnye, hogy a gomba hamarabb megfő).

Hagyjuk alacsony tűzön körülbelül 5-10 percig, a végén pedig adjuk hozzá  a tejfölt, fokhagymát és fűszerezzük. Főzzük még 1 percet, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni.

A tejfölös gombapörköltet tálalhatod rizses piláf, puliszka, házitészta vagy krumplipüré mellé.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc