Tejfölös gombaszósz hozzávalók:

60 deka friss gomba

10 deka vaj

1 tojás

2,5 dl tejföl

fűszerek

só, bors

Tejfölös gombaszósz elkészítése:

A gombát alaposan tisztítsd meg és mosd át, majd tedd ecetes (egy kanál) vagy citromleves vízbe. A nagyobb gombákat szeleteld fel megfelelő méretűekre.

Olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a gombát.

Megfelelő tűzön, fedő alatt, addig hagyd főni, amíg teljesen lefő a leve.

Sózd, borsozd, fűszerezd ízlés szerint.

Vedd le a tűzről az edényt és tegyél bele tejfölt (amit egy kanál liszttel összekevertél). A gombaszószt petrezselyemmel díszítheted és tükörtojással tálald.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc