Tejfölös hagymás gombóc hozzávalók:

20 dkg liszt

30 dkg burgonya

1 db tojás

2 fej vöröshagyma

5-10 dkg zsemlemorzsa

olaj

1 dl tejföl

1 kávéskanál kalocsai édes-nemes paprika

Tejfölös hagymás gombóc elkészítése:

A tejfölös hagymás gombóchoz a burgonyát megtisztítom, karikára vágom, majd annyi vízzel ami ellepi oda teszem főni. A főtt krumplit összetöröm, és elkeverem a liszttel és a tojással.

Összegyúrom, majd kinyújtom, és kis téglalapokat vágok belőle. A hagymát felszeletelem, és megfonnyasztom egy kis olajon.

Ezután a téglalapokra halmozok egy-egy adagot a hagymából, és az egészet gombóccá göngyölöm. Forrásban lévő sós vízben kifőzöm, majd pirított zsemlemorzsába forgatom, és pirospaprikával megszórt tejföllel tálalom.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc