Tejfölös húsgombócleves korpaciberével hozzávalók:
1/2 kg marhahús
1 tojás
2 fej hagyma
petrezselyem zöld
só
őrölt fekete bors
1/2 l korpacibere – helyettesíthető ecettel vagy citromlével
1 répa
1 petrezselyem gyökér
1 kisebb zeller
1 kanál rizs
2 kanál tejföl
1 tojás sárgája
Tejfölös húsgombócleves korpaciberével elkészítése:
A zöldségeket 1 l sós vízben megfőzzük. Közben a húst és a hagymát megdaráljuk, hozzáadjuk a tojást, rizst, sót, őrölt borsot és a zöld petrezselymet. A masszát jól összekeverjük majd nedves kézzel gombócokat formázunk, amiket a zöldséges levesbe teszünk.
Egy óra elteltével beleöntjük a felfőzött korpaciberét és az apróra vágott petrezselyem zöldet. A korpaciberéhez hozzákeverhetjük a tejfölt és a tojás sárgáját is.
0 hozzászólás