Tejfölös húsgombócleves korpaciberével hozzávalók:

1/2 kg marhahús

1 tojás

2 fej hagyma

petrezselyem zöld

őrölt fekete bors

1/2 l korpacibere – helyettesíthető ecettel vagy citromlével

1 répa

1 petrezselyem gyökér

1 kisebb zeller

1 kanál rizs

2 kanál tejföl

1 tojás sárgája

Tejfölös húsgombócleves korpaciberével elkészítése:

A zöldségeket 1 l sós vízben megfőzzük. Közben a húst és a hagymát megdaráljuk, hozzáadjuk a tojást, rizst, sót, őrölt borsot és a zöld petrezselymet. A masszát jól összekeverjük majd nedves kézzel gombócokat formázunk, amiket a zöldséges levesbe teszünk.

Egy óra elteltével beleöntjük a felfőzött korpaciberét és az apróra vágott petrezselyem zöldet. A korpaciberéhez hozzákeverhetjük a tejfölt és a tojás sárgáját is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc