Tejfölös-húsos erdélyi korpacibereleves hozzávalók:
csirkehát
szárnyak
1 megfelelő hagyma
1 csupor tejföl
1 doboz paradicsom
1 nagy burgonya
1 kg kopracibere
3 répa
delikát
só
csombor
bors
petrezselyem
cérnametélt
3 tojás
100 g rizs
Tejfölös-húsos erdélyi korpacibereleves elkészítése:
Helyezd a csirkehúst vízbe és tedd oda főni. Amikor készen van, add hozzá az apróra vágott zöldségeket, hagymát, majd hagyd tovább főni.
Ne felejtsd el megfűszerezni csomborral, delikáttal, illetve borssal, ízlés szerint.
Amikor a zöldségek is megfőttek, add hozzá az apróra vágott paradicsomot, majd a cérnametéltet.
Keverd össze a tojássárgáját a tejföllel, a legvégén pedig tedd fel a korpaciberét is főni egy külön edénybe (5-10 percre). Amikor kész van, vegyél ki belőle két merőkanállal, öntsd bele egy tálba és keverd össze a tejfölös-tojássárgával.
Fontos, hogy simára keverd ki és csak azt követően add hozzá a leveshez, mert különben összecsomósodhat. A legvégén szórd bele az aprított petrezselymet is.
Puliszkával és csípős paprikával ajánlott fogyasztani.
0 hozzászólás