Tejfölös lekváros palacsinta hozzávalók:

1 tojás

10 evőkanálnyi liszt

fél liter tej

1 pohár hideg víz

3 evőkanálnyi olaj

1 csésze tejföl

1 pohár lekvár

3 evőkanályni porcukor

Tejfölös lekváros palacsinta elkészítése:

Megmossuk a tojást és egy mély edénybe törjük. Lassan hozzáadjuk a lisztet, jól elkavarjuk és tejjel hígítjuk. Ha elfogy a tej, hideg vízzel pótoljuk, jól elkavarjuk és hűvös helyre tesszük.

Egy kiolajazott serpenyőben megsütjük a palacsintákat és egy lapos tányérra helyezzük őket. Mindegyik palacsintát megkenjük barack vagy szilva lekvárral, feltekerjük és leöntjük tejföllel.

Sülés után azonnal tálalhatjuk. Ízlés szerint édesíthetjük porcukorral.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc