Tejfölös palacsintatorta hozzávalók:
Palacsinta tészta
5 dkg vaj
3 tojás
3 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
½ liter tej
vanília
Krém
1 tojássárgája
2 evőkanál cukor
1 evőkanál liszt
10 dkg tejföl
Tejfölös palacsintatorta elkészítése:
A papalcsintatorta elkészítéséhez a vajat a cukorral habosra verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, a lisztet, a vaníliát, fokozatosan a tejet, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Ebből a tésztából palacsintát sütünk, de úgy, hogy csak az egyik oldalukat sütjük meg.
A krémet a következőképpen készítjük el: a tojássárgáját a cukorral elvegyítjük, majd hozzáadjuk a lisztet, illetve a tejfölt és jól elkeverjük.
A palacsintalapokat megkenjük krémmel, négybe hajtjuk, ezután a sütőformába helyezzük.
A maradék krémet (vagy csak néhány evőkanál tejfölt) ráöntjük a palacsintákra, majd a sütőben megsütjük.
0 hozzászólás