Tejfölös palacsintatorta hozzávalók:

Palacsinta tészta

5 dkg vaj

3 tojás

3 evőkanál cukor

3 evőkanál liszt

½ liter tej

vanília

Krém

1 tojássárgája

2 evőkanál cukor

1 evőkanál liszt

10 dkg tejföl

Tejfölös palacsintatorta elkészítése:

A papalcsintatorta elkészítéséhez a vajat a cukorral habosra verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, a lisztet, a vaníliát, fokozatosan a tejet, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Ebből a tésztából palacsintát sütünk, de úgy, hogy csak az egyik oldalukat sütjük meg.

A krémet a következőképpen készítjük el: a tojássárgáját a cukorral elvegyítjük, majd hozzáadjuk a lisztet, illetve a tejfölt és jól elkeverjük.

A palacsintalapokat megkenjük krémmel, négybe hajtjuk, ezután a sütőformába helyezzük.

A maradék krémet (vagy csak néhány evőkanál tejfölt) ráöntjük a palacsintákra, majd a sütőben megsütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc