Tejfölös sajtos karfiol hozzávalók:

1 közepes fej karfiol

2 tojás sárgája

3 deci tejföl

2 deka rama margarin

10 deka füstőlt sajt

kevés szerecsendió

vágott petrezselyem

egy kanál zsemlemorzsa

Tejfölös sajtos karfiol elkészítése:

A karfiolt megmosom és rózsáira szedem, sós vizben megfőzöm. Amikor megfőtt, leszűröm. Egy hőálló tálat a margarinnal kikenek, majd morzsával meghintem.

A karfiol rózsákat szépen egymásmellé lerakom.

A tejfölt a tojással szerecsendióval kikeverem és a karfiolra ráöntöm. A tetejét füstölt sajttal megszórom és petrezselymet hintek rá. 200 fokon szép pirosra sütöm.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc