Tejfölös tepsis burgonya hozzávalók:

1,5 kg burgonya

250 g tejföl

300 g sóstúró

100 g vaj

Tejfölös tepsis burgonya elkészítése:

Főzd héjában a burgonyát közepes tűzön kb. fél órát majd hámozd meg és szeleteld fel fél centis karikákra.

Reszeld le nagylyukú reszelőn a sóstúrót és vajazz ki egy közepes méretű tepsit.

Tedd bele sorba a tepsibe a burgonyaszeleteket (ez az étel több rétegből áll), sózd, fűszerezd ízlés szerint, kend meg vékonyan vajjal, hintsd meg kb. 2 kanál túróval majd tegyél rá egy kanál tejfölt. Rakj rá egy újabb réteg burgonyát, majd a többi hozzávalót.

Közepes tűzön süsd a sütőben 15-20 percet.

Nagyon jól mutat disznósült mellett köretként.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc