Tejfölös tepsis burgonya hozzávalók:
1,5 kg burgonya
250 g tejföl
300 g sóstúró
100 g vaj
só
Tejfölös tepsis burgonya elkészítése:
Főzd héjában a burgonyát közepes tűzön kb. fél órát majd hámozd meg és szeleteld fel fél centis karikákra.
Reszeld le nagylyukú reszelőn a sóstúrót és vajazz ki egy közepes méretű tepsit.
Tedd bele sorba a tepsibe a burgonyaszeleteket (ez az étel több rétegből áll), sózd, fűszerezd ízlés szerint, kend meg vékonyan vajjal, hintsd meg kb. 2 kanál túróval majd tegyél rá egy kanál tejfölt. Rakj rá egy újabb réteg burgonyát, majd a többi hozzávalót.
Közepes tűzön süsd a sütőben 15-20 percet.
Nagyon jól mutat disznósült mellett köretként.
0 hozzászólás