Tejfölös zöldbab leves hozzávalók:
25 dkg sertéshús
35 dkg zöldbab
40 dkg krumpli
4 dl tejföl
2 evokanál olaj
1 fej vöröshagyma
1 evokanál finomliszt
1 evokanál Vegeta
1 babérlevél
törött bors ízlés szerint
csipetnyi cukor
Tejfölös zöldbab leves elkészítése:
A húst kis kockákra vágjuk.
Olajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd a húskockákat rátéve, fehéredésig pirítjuk.
Kb. 2 liter vizet öntünk rá, beleszórjuk a Vegetát, a babérlevelet, és a húst majdnem puhára főzzük. Közben a burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a zöldbabot 2-3 centis darabokra vágjuk.
A majdnem megpuhult húshoz mindkettőt hozzáadjuk.
A tejfölt 1 dl vizzel elkeverjük, majd simára keverjük benne a lisztet. Ha a burgonya és a zöldbab is megpuhult a levest behabarjuk. Kevergetve 5 percig forraljuk.
Borssal, cukorral izesítjük, a levest utánsózzuk.
Aki szereti a surű levest, az tehet bele csipetkét is (1 tojásból elég).
0 hozzászólás