Tejfölös-zöldséges halleves hozzávalók:

1,5 kg hal

15 dkg sárgarépa

25 dkg hagyma

10 dkg petrezselyem- és paszternák gyökér

40 dkg vörös burgonya

30 dkg tejföl vagy joghurt

3 tojás

2 csokor zöld fűszer

1 dl olaj

citrom

só ízlés szerint

Tejfölös-zöldséges halleves elkészítése:

A sárgarepát, a hagymát, a petrezselyem- és paszternák gyökeret meghámozzuk, megmossuk, felszeleteljük és olajban  addig pároljuk amíg puha lesz.

Ezután forró vizet töltünk rá és tovább főzzük.

Hozzáadjuk a darabokra vágott burgonyát, majd 10-15 perc fővés után a megtisztított halat, a feldarabolt paradicsomot, sót, paradicsomlevet.

Még 10 percig főzzük és citromlével savanyítjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc