Tejszínes paradicsomleves parmezános húsgombóccal hozzávalók:

4 db paradicsom

300 ml paradicsompüré

1 dl tejszín

2 gerezd fokhagyma

bazsalikom

oregánó

chili

zsálya

20 dkg darálthús (marha/sertés)

1 tojás

fél zsemle tejbe áztatva

bors

zsemlemorzsa

alaplé

2 dkg parmezán

Tejszínes paradicsomleves parmezános húsgombóccal elkészítése:

Nem preferálom a cukros paradicsomlevest, bár a betűtésztás mókázás még most is feldobna. 😀 Inkább fokhagymával, bazsalikommal, mediterrán fűszerekkel illatosítom, ízesítem. Ezzel a sajtos húsgombóccal akár főételként is fogyasztható.

A paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk a héját. Kevés olajon 1 gerezd aprított fokhagymát megdinsztelünk, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot. Megsózzuk, megfűszrezzük, felöntjük alaplével, amennyi ellepi. Megfőzzük.

Kiveszük az 1/3-át a paradicsom daraboknak, a többit botmixerrel pürésítjük. Felöntjük paradicsompürével, utánafűszerezzük, és tovább főzzük. A végén egy kis tejszínnel meglocsoljuk, elkeverjük benne.

 

A húsgombócok elkészítése:

Közben a darálthúst, egy gerezd fokhagymával, 1 tojással, zsemlével, fűszerekkel aprítógépben összedolgozzuk. Kb. 1 evk. zsemlemorzsát adunk hozzá. Vizes kézzel gombócokat formázunk a közepébe egy darabka parmezánt nyomunk, és lobogó alaplében 15 perc alatt megfőzzük.

Tálaláskor a levesbe tesszük a húsgombócokat.

 

A tejszínes paradicsomleves receptjét az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc