Tejszínes raguleves hozzávalók:

4 fő részére

csirkeaprólék

vagy 1/2 kg borjúhús

vagy csirkeszárny

1 sárgarépa

1 zeller gyökér

1 karalábé

1 kisebb karfiol

4 gomba

10 dkg zöldborsó

10 dkg zöldbab

1/2 kelkáposzta (szeletekre vágva)

tárkony

citromlé

vaj

1 l tejszín

Tejszínes raguleves elkészítése:

A vajon fehéredésig pároljuk a húst. Beletesszük egyszerre a zöldségeket, megsózzuk és kevés vízben hagyjuk puhulni.

Amikor puha, megszórjuk bőven tárkonnyal, majd 1 citrom levét (ki hogy szereti, mi savanyúbban esszük) belecsavarjuk és felöntjük az 1 l tejszínnel.

Tipp

Lehet bele galuskát is tenni, vagy levesbetétet, úgy még gazdagabb.

Friss tárkonnyal a legjobb.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc