Tejszínes raguleves hozzávalók:
4 fő részére
csirkeaprólék
vagy 1/2 kg borjúhús
vagy csirkeszárny
1 sárgarépa
1 zeller gyökér
1 karalábé
1 kisebb karfiol
4 gomba
10 dkg zöldborsó
10 dkg zöldbab
1/2 kelkáposzta (szeletekre vágva)
tárkony
citromlé
vaj
só
1 l tejszín
Tejszínes raguleves elkészítése:
A vajon fehéredésig pároljuk a húst. Beletesszük egyszerre a zöldségeket, megsózzuk és kevés vízben hagyjuk puhulni.
Amikor puha, megszórjuk bőven tárkonnyal, majd 1 citrom levét (ki hogy szereti, mi savanyúbban esszük) belecsavarjuk és felöntjük az 1 l tejszínnel.
Tipp
Lehet bele galuskát is tenni, vagy levesbetétet, úgy még gazdagabb.
Friss tárkonnyal a legjobb.
0 hozzászólás