Tejszínes-sajtos rakott krumpli tepsiben hozzávalók:
4 nagyobb krumpli ( kb. 1,2 kg)
őrölt szerecsendió
300 ml főzőtejszín
20 g finomra reszelt parmezán
20 g vaj
Tejszínes-sajtos rakott krumpli tepsiben elkészítése:
A rakott krumplihoz a sütőt közepes hőmérsékletre előmelegítjük.
A krumplikat vékonyra szeleteljük és hőálló tálba helyezzük (az edény falát előbb olajjal bekenjük).
A krumpli tetejére szerecsendiót szórunk, majd a tejföl és a parmezán következik, végül pedig a vaj.
Az egészet letakarjuk és 30 percre a sütőbe tesszük.
Ezután levesszük a fedőt vagy a fóliát és újabb 40 percig sülni hagyjuk, amíg a krumpli szép piros nem lesz, és teljesen át nem sül.
A tejszínes rakott krumpli receptet Rebella ajánlotta.
0 hozzászólás