Tejszínes-sajtos rakott krumpli tepsiben hozzávalók:

4 nagyobb krumpli ( kb. 1,2 kg)

őrölt szerecsendió

300 ml főzőtejszín

20 g finomra reszelt parmezán

20 g vaj

Tejszínes-sajtos rakott krumpli tepsiben elkészítése:

A rakott krumplihoz a sütőt közepes hőmérsékletre előmelegítjük.

A krumplikat vékonyra szeleteljük és hőálló tálba helyezzük (az edény falát előbb olajjal bekenjük).

A krumpli tetejére szerecsendiót szórunk, majd a tejföl és a parmezán következik, végül pedig a vaj.

Az egészet letakarjuk és 30 percre a sütőbe tesszük.

Ezután levesszük a fedőt vagy a fóliát és újabb 40 percig sülni hagyjuk, amíg a krumpli szép piros nem lesz, és teljesen át nem sül.

 

A tejszínes rakott krumpli receptet Rebella ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc