Tejszínes zöldségköret hozzávalók:

75 dkg burgonya

50 dkg sárgarépa

50 dkg póréhagyma

3 dkg liszt

1 dl tejszín

2 evőkanál olaj

3 dkg vaj vagy margarin

1-2 teáskanál curry

2 szál petrezselyem

bors

Tejszínes zöldségköret elkészítése:

A burgonyát cikkekre vágjuk, a forró olajon kb. 15 perc alatt megsütjük. A répát fél liter sós vízben 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a pórét és további 5 percig főzzük.

A zöldségeket lecsöpögtetjük, a levet felfogjuk. A megforrósított vajon vagy margarinon megpirítjuk a lisztet és megszórjuk curryvel. Felöntjük a zöldséglével és a tejszínnel. Felforraljuk, 5 percig főzzük, majd beletesszük a zöldségeket és összemelegítjük.

Sózzuk, borsozzuk, vágott petrezselyemmel megszórjuk, majd a sült burgonyával együtt tálaljuk sült húsok mellé.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc