Tejszínhabos gesztenyepuding hozzávalók:

500 g gesztenyepüré

200 g vaj

100 ml tej

300 g cukor

3 evőkanál zsemlemorzsa

3 tojás

250 ml tejszínhab

Tejszínhabos gesztenyepuding elkészítése:

A tojások sárgáját kevés tejjel kikeverjük, a fehérjéket pedig habbá verjük. A gesztenyepürét összekeverjük az olvasztott vajjal, 125 g cukorral, a tojássárgájával és a tojásfehérje habbal.

A keveréket 4 kivajazott és cukros zsemlemorzsával bélelt edénykébe töltjük.

Az edényeket vízfürdős melegentartó edénybe (bain-marie) helyezzük és közepes lángon, a sütőbe helyezzük.

Miután a sütőből kivesszük, lehűtjük, és két órára a hűtőbe tesszük őket. Mikor jól lehűltek, kiborítjuk őket egy-egy tányérra.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc