Tejszínhabos gesztenyepuding hozzávalók:
500 g gesztenyepüré
200 g vaj
100 ml tej
300 g cukor
3 evőkanál zsemlemorzsa
3 tojás
250 ml tejszínhab
Tejszínhabos gesztenyepuding elkészítése:
A tojások sárgáját kevés tejjel kikeverjük, a fehérjéket pedig habbá verjük. A gesztenyepürét összekeverjük az olvasztott vajjal, 125 g cukorral, a tojássárgájával és a tojásfehérje habbal.
A keveréket 4 kivajazott és cukros zsemlemorzsával bélelt edénykébe töltjük.
Az edényeket vízfürdős melegentartó edénybe (bain-marie) helyezzük és közepes lángon, a sütőbe helyezzük.
Miután a sütőből kivesszük, lehűtjük, és két órára a hűtőbe tesszük őket. Mikor jól lehűltek, kiborítjuk őket egy-egy tányérra.
0 hozzászólás