Tejszínhabos indiáner hozzávalók:

Tészta

3 tojás
3 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt

narancsreszelék

Krém

250 ml tejszín
3 tojássárgája
100 g cukor
½ boríték zselatin (5 g)

vanília eszencia

narancsreszelék

Szirup

100 g cukor

150 ml víz

vanília eszencia

narancshéj

Glazúr

100 g étcsokoládé

50 ml tejszín

20 g vaj

Tejszínhabos indiáner elkészítése:

A tészta elkészítéséhez válaszd szét a tojásokat és verd habbá a fehérjéket a cukorral. Keverd össze a sárgájákat a reszelt narancshéjjal, majd add a tojásfehérjéhez. Szórd bele a lisztet és könnyedén kevergesd lentről felfele.

Habzsákkal nyomj 5 cm-es átmérőjű korongokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Süsd meg közepes hőfokon.

A krém elkészítéséhez keverd össze a tojássárgájákat a cukorral és tedd gőzfürdőbe, amíg elkezd habzani.

Vedd félre és add hozzá az 50 ml vízben megpuhított zselatint. Erősen kavard, amíg a zselatin teljesen elolvad.

Add a keveréket a jól felvert tejszínhabhoz. Keverd bele a vaníliás eszenciát és a narancsreszeléket is.

A csokiglazúrhoz tedd a csokit és a vajat gőzfürdőre, amíg megolvadnak. Keverd jól össze.

Készítsd el a szirupot is. Főzd fel a vizet a cukorral. Miután kihűlt, ízesítsd vaníliás eszenciával és narancshéj csíkokkal.

A megsült korongokat forgasd meg a szirupban és helyezd egy tálcára.

Egy nagyszájú habzsákkal nyomj krémet a korongokra, helyezz rájuk még egy-egy korongot, majd nyomj a tetejükre egy jó adag krémet.

Tedd hűtőbe egy órára, majd öntsd le őket a csokoládés glazúrral.

A tejszínhabos indiáner receptjét lorynov ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc