Tejszínhabos kataif hozzávalók:

½ tojásos metélt tészta

250 g cukor

½ kg tejszínhab

vaj

szirup

Tejszínhabos kataif elkészítése:

Egy serpenyőben, forró olajban megpirítjuk a metéltet. Ezután egyenletesen rétegben elterítjük egy tepsiben, szirupot töltünk rá, és a sütőbe tesszük, addig tartjuk, amíg a szirupot magába szívja. Négyszögű tálcára tesszük a kataifot, és kockákba vágjuk. A lapra 5 cm-es rétegű tejszínhabot teszünk, majd a másik lappal lefödjük, megtartva azt a sorrendet, ahogyan vágtuk. A kockákat tejszínhabbal díszítjük, majd hidegre tesszük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc