Tejszínhabos rumos kataif hozzávalók:

500 g metélt tészta

400 g cukor

400 g víz

500 g tejszínhab

1 rum eszencia

vaníliás cukor

Tejszínhabos rumos kataif elkészítése:

Egy tepsit kikenünk vajjal vagy margarinnal, vékony réteg metéltet teszünk bele, sütőben sütjük 10-15 percet, amíg elkezd megpirulni.

Ezalatt elkészítjük a szirupot: a cukrot és a vizet főni tesszük, miután megsűrűsödik, mint mikor lekvárt készítünk, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a rum eszenciát és a vaníliáscukrot.

Amíg még forró, ráöntjük a tésztára, és újabb 20 percet sütjük a sütőben.

Miután kihűlt, azt látjuk, hogy a metélt és a szirup összeállt, mint egy lap. Rákenjük a cukorral felvert tejszínt.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc