Tejszínhabos rumos kataif hozzávalók:
500 g metélt tészta
400 g cukor
400 g víz
500 g tejszínhab
1 rum eszencia
vaníliás cukor
Tejszínhabos rumos kataif elkészítése:
Egy tepsit kikenünk vajjal vagy margarinnal, vékony réteg metéltet teszünk bele, sütőben sütjük 10-15 percet, amíg elkezd megpirulni.
Ezalatt elkészítjük a szirupot: a cukrot és a vizet főni tesszük, miután megsűrűsödik, mint mikor lekvárt készítünk, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a rum eszenciát és a vaníliáscukrot.
Amíg még forró, ráöntjük a tésztára, és újabb 20 percet sütjük a sütőben.
Miután kihűlt, azt látjuk, hogy a metélt és a szirup összeállt, mint egy lap. Rákenjük a cukorral felvert tejszínt.
0 hozzászólás